В зимовий час ми затрачаємо багато енергії для збереження температури тіла. Холод, брак сонця та сповільненість ритму життя змушують наш організм працювати в особливому режимі. Наша імунна система сама шукає шляхи для збереження від атаки вірусів. Тут стане у пригоді проста життєва аксіома: щоб правильно працював наш організм — ми повинні правильно харчуватися.
Які ж продукти збережуть наше здоров’я взимку?
Осінні овочі та фрукти
Обов’язково включіть у свій раціон овочі: картоплю, моркву, буряк, білокачанну капусту, часник, цибулю. Споживайте менше жарених і печених страв. М’ясо готуйте на пару, овочі тушкуйте і відварюйте.
До осінніх фруктів належать яблука, виноград, груші. Їх можна споживати у сирому виді, але краще готувати десерти і варити компоти.Овочі та фрукти багаті вітамінами, мінералами і антиоксидантами, необхідними для нормального функціонування організму. Клітковина в їх складі нормалізує процес травлення і є відмінним засобом профілактики деяких захворювань.
Злакові
Дієтологи радять їсти різноманітні зернові продукти на сніданок, в цей час вони краще засвоюються. Каші і хлібобулочні вироби є досить калорійними продуктами, тому їсти їх на сніданок краще — для повноцінного травлення є ще багато часу. Якщо ви з’їсте тарілку смачної каші то будете ситими 1-2 години.
М’ясо і риба
М’ясо має бути не жирним, а риба навпаки. Потрібно добре дивитися на якість продуктів. У жирних сортах риби є багато корисного. Вони принесуть у ваш організм омега-3 кислотами. З м’яса краще обирати свіжу курятину та телятину. Вони наситять ваш організм білком. Страви з риби і м’яса краще готувати на пару і у відвареному виді.
Copyright © 2023 Radinform. Joomla templates powered by Sparky.